22:29 04 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  167541

  Reprezentanții Federației SANITAS au postat pe pagina lor de Facebook un mesaj cutremurător al unei asistente medicale, angajate al unui spital public din Capitală.

  BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Pandemia de coronavirus face ravagii nu doar în rândul românilor de rând, ci, mai ales, în rândul celor care luptă cu virusul în linia întâi. Medici, asistenți medicali etc.

  Reprezentanții Federației SANITAS trag un semnal de alarmă și cer guvernanților să renunțe la interesele politice de partid sau de grup și să ia toate măsurile necesare, pentru că sistemul de sănătate și de asistență socială cedează.

  De asemenea, sindicaliștii au prezentat românilor mărturia unei asistente medicale, angajat al unui spital public din București.

  Acesta spune că se muncește pe rupte, însă problema este că, dacă tot personalul medical se va îmbolnăvi, cine va mai trata pacienții.

  Asistenta medicală lucrează la Anestezie Terapie Intensivă și că a fost testată cu COVID pozitiv, cu toate că s-a ferit cât a putut pentru că știe că este o persoană cu risc crescut de îmbolnăvire, având insuficiență respiratorie.

  ”Interesează pe cineva dacă eu mâine mor? Nu! Îmi rămâne copilul pe drumuri fără un venit asigurat, soțul neavând loc de muncă!”, spune asistenta medicală.

  Potrivit acestei mărturii, în spitalul în care lucrează asistenta în cauză, medicul i-a făcut consultul prin telefon, concediu medical a primit numai pentru 13 zile – calculându-se de la data la care a ieșit rezultatul pozitiv.

  ”Cât mai credeți că vom putea să continuăm așa?”, se întreabă cadrul medical.

  Tematic

  Lider SANITAS: ”Noi am fost arestați la locul de muncă”
  SANITAS:”Punerea ”în concurență” a sistemului public de sănătate cu cel privat, nepermisă”
  SANITAS anunță GREVĂ japoneză în Sănătate: cât va dura
  Tagurile:
  Asistentă medicală, Copil

  Știrile Zilei