08:53 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  12110

  Spitalul Floreasca din Capitală este în atenția publică, după ce acolo a apărut un alt focar de coronavirus. O secție de chirurgie, închisă.

  BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Pandemia de coronavirus face ravagii, iar cel mai mare spital de urgență din România nu a fost exceptat.

  Astăzi, 22 octombrie 2020, o secție de Chirurgie de la Spitalul de Urgență Floreasca din București a fost închisă, după ce în unitate a apărut un nou focar de COVID-19.

  Focarul a apărut după ce un pacient cu boală cronică a mers la spital pentru a face o operaţie, a fost testat COVID, iar testul a ieşit negativ. Bolnavul a fost operat, actul medical a decurs fără probleme, informează antena3.ro.

  Pacientul a început, după operație, să aibă simptomele infecției cu coronavirus. Din acest motiv, el a fost testat din nou și acum rezultatul a fost pozitiv.

  Astfel, bolnavul a infectat șase cadre medicale de pe secția de Chirurgie.

  În afara secției de Chirurgie, la momentul de față, mai sunt închise alte trei secții – Resursele Umane și Departamentul Administrativ.

  La acest moment, la Spitalul de Urgență Floreasca se derulează o anchetă epidemiologică, după ce unitatea sanitară a anunțat Direcția de Sănătate Publică despre ce se întâmplă acolo.

  La începutul săptămânii în curs a fost anunțat primul focar de COVID-19. Atunci erau 14 bolnavi infectați cu coronavirus.

  Angajații fac parte din departamente precum Resurse Umane, Achiziții, Contabilitate și Statisică.

  Potrivit reprezentanților spitalului, situația nu este obișnuită, având în vedere că transmiterea comunitară în Capitală este accentuată.

  Tematic

  Renate Weber face praf autoritățile Covid, acuzație extremă!
  Iohannis, declarații cruciale în ziua recordului de Covid 19
  Nelu Tătaru: Nu se impun măsuri suplimentare anti-Covid 19
  Tagurile:
  România, Spital, COVID-19

  Știrile Zilei