21:37 27 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.38
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  25141

  Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății spune că România va ajunge ca Lombardia în 10 zile, cu aproximativ 7000 de cazuri pe zi.

  BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Profesorul Alexandru Rafila face previziuni sumbre în ceea ce privește evoluția îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

  Acesta susține că România va ajunge ca Lombardia în 10 zile. Mai exact, vom vorbi despre aproximativ 7000 de cazuri de îmbolnăviri noi cu coronavirus pe zi.

  În opinia sa, un nou lockdown ar duce la o stabilizare a situației epidemiologice, însă este o decizie foarte greu de luat. Și aceasta pentru că întreruperea activităților pentru o perioadă va afecta viața economică și socială a României.

  În opinia sa, chiar și țările care au avut probleme serioase în lupta cu noul coronavirus, cum ar fi Italia, Spania și Franța au reușit să controleze evoluția catastrofală a epidemiei numai prin măsuri de închidere.

  Reprezentantul României la OMS a avut un pronostic sumbru privind perioada existentă până în momentul în care secțiile care primesc formele grave de coronavirus vor intra în colaps și vom ajunge în situația Lombardiei.

  ”Maximum 10 zile!”, a declarat Rafila.

  Tagurile:
  Alexandru Rafila

  Știrile Zilei