13:59 24 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.47
 • USD17.19
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  7402

  Virgil Musta spune că, din pricina numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus ce se află în continuă creștere, nu vor mai fi posibile sărbătorile în contextul sărbătorilor de iarnă.

  BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Vești rele pentru românii care sperau că, măcar de Crăciun și Anul Nou se pot bucura de o relaxare a măsurilor anti COVID-19.

  Medicul Virgil Musta spune că situația de acum, când numărul noilor persoane infectate cu coronavirus este în creștere, va avea efecte și de Crăciun.

  ”Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire, va fi foarte grav”, a punctat Musta.

  Acesta a adăugat că sărbătorile de iarnă, când toată familia trebuie, teoretic, să se strângă în jurul pomului de Crăciun nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Motivul îl reprezintă faptul că trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă, iar categoriile cu risc de îmbolnăvire nu pot fi expuse.

  La rândul său, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că sărbătorile de iarnă vor fi adaptate virusului.

  ”Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viață normală, cum o știam noi înaintea acestui virus", a declarat Arafat.
  Tagurile:
  Medic, Crăciun

  Știrile Zilei