03:30 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  30061

  Medicul nutriționist Irina Sukhareva a enumerat o sumedenie de fructe de sezon și fructe de pădure care vor ajuta la recuperarea după coronavirus și prevenirea bolilor.

  BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik. Irina Sukhareva, nutriționistă și profesor asociat al Departamentului de Sănătate Publică și Asistență Medicală din cadrul Academiei Medicale a Universității Federale din Crimeea, a enumerat o sumedenie de fructe de sezon și fructe de pădure care vor ajuta la recuperarea după coronavirus și prevenirea bolilor.

  © Sputnik / Алексей Даничев

  "O atenție deosebită ar trebui acordată nutriției, deoarece, pe lângă COVID-19, există acum boli sezoniere precum gripa și ARVI. Există o mulțime de vitamine și alte proprietăți benefice în legumele și fructele de sezon din peninsulă. Cu toate acestea, ar trebui să acordați atenție faptului că acestea nu vă vor salva de COVID-19 și nu îl va vindeca. O dietă echilibrată va întări imunitatea organismului în caz de boală și va facilita recuperarea ", a spus Sukhareva, fiind citata de serviciul de presă al universității.

  În special, nutriționistul sfătuiește să includă în dietă curmale, gutuile, coarnele de pădure, struguri, ziziphusul și cătină albă.

  Potrivit expertului, ar trebui să vă limitați la dulciuri și să folosiți struguri, pere și prune pentru o gustare. Cantitatea optimă de legume pe zi pentru un adult este de 300 de grame, fructele - 200 de grame.

  "Nu merită să respectați dietele stricte. Mesele ar trebui să fie fracționale, în porții mici, de cinci până la șase ori pe zi", a spus Sukhareva.

  Nutriționistul a mai adăugat că ar trebui să beți compoturi din gutui și coarne de pădure și să mâncați zilnic 4-5 nuci.

  Tematic

  COVID - 19: Premierul Italiei a anunțat înăsprirea restricțiilor
  ALERTĂ: Au recunoscut RAPORTĂRI false COVID! Tătaru, demis?
  Merkel despre Crăciun: COVID - 19 se răspândește mai repede
  Tagurile:
  COVID-19, Fructe

  Știrile Zilei