23:09 04 Decembrie 2020
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.28
 • RUB0.23
 • RON4.30
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  11702

  Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat astăzi că prima tranşă de vaccinuri Sars-Cov-2 ar trebui să ajungă în România la sfârşitul lunii decembrie.

  BUCUREȘTI, 27 oct - Sputnik. Nelu Tătaru a făcut anunțul așteptat de toată lumea: în ianuarie va începe vaccinarea, în primul rând pentru personalul medical, a spus astăzi ministrul la videoconferinţa Profit Health Forum. Vaccinul la care se referă ministrul Sănătății este cel contractat de Comisia Europeană, acesta putând ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie, pentru ca vaccinarea să înceapă în 2021.

  ”Avem o primă tranşă care ar trebui să vină la sfârşitul lui decembrie şi să începem în ianuarie. Intenţia noastră este - şi în planificarea pe care o avem - ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat ministrul Sănătăţii.

  El a precizat, totodată, că, în ultimele săptămâni, efortul autorităţilor a constat în extinderea facilităţilor de terapie intensivă. Astfel, dacă pandemia de coronavirus a găsit România, în urmă cu 8 luni, cu un număr de 740 paturi de ATI, s-a ajuns în prezent la 1.200, iar în perioada imediat următoare vor fi asigurate 1.400 de paturi.

  Tematic

  Tătaru, anunțul dimineții: sunt vizați navetiștii
  Nelu Tătaru: Nu se impun măsuri suplimentare anti-Covid 19
  ALERTĂ: Au recunoscut RAPORTĂRI false COVID! Tătaru, demis?
  Tagurile:
  România, COVID-19, vaccin, Nelu Tătaru

  Știrile Zilei