02:17 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1606)
  10903

  Ministrul Sănătății spune că luna care vine va fi una foarte dificilă, referindu-se la numărul de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Ce ne așteaptă.

  BUCUREȘTI, 29 oct – Sputnik. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, este de părere că luna noiembrie va fi una care va pune din nou la încercare sistemul medical din România. Și aceasta pentru că luna viitoare va fi dificilă în ceea ce privește numărul de cazuri de COVID.

  Din fericire, la acest moment, nu sunt luate în calcul impunerea unor restricții la nivel național.

  Demnitarul a precizat că pandemia se tranșează în pre-spital, nu în spital și că vor fi 3-4 săptămâni grele pentru a putea ajunge pe un platou, în contextul în care vedem numărul de cazuri din Europa crescând zilnic și chiar lockdown.

  Tătaru a lansat un îndemn românilor și anume acela de participare la scăderea numărului de cazuri.

  Referitor la măsurile care se impun, acesta a precizat că se impun la nivel local, în funcție de evoluția epidemiologică locală și că, deocamdată se merge pe varianta locală.

  ”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este cel care ia deciziile”, a punctat Tătaru.

  În cazul în care se va distribui un vaccin anti-COVID în România, primii beneficiari vor fi angajații din sistemul medical, urmați de persoanele aflate în categoriile de risc epidemiologic, inclusiv din punct de vedere al vârstei.

  Tătaru a dat asigurări că România are pregătită rețeaua de distribuție a vaccinului împotriva Covid, atunci când va ajunge în țară, la finele acestui an sau la începutul anului viitor.

  ”Toată achiziția se face prin Comisia Europeană, dar avem speranță pentru sfârșitul anului, începutul anului viitor", a adăugat ministrul.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1606)
  Tagurile:
  Nelu Tătaru

  Știrile Zilei