06:43 01 Martie 2021
În direct
 • EUR21.11
 • USD17.44
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  52951

  Familia șefei Unității Primiri Urgențe a Spitalului din Fetești, răpusă de COVID-19, va depune prima plângere penală contra autorităților. Cine sunt persoanele vizate.

  BUCUREȘTI, 31 oct – Sputnik. Mioara Neagu, șefa Unității Primiri Urgențe a Spitalului din Fetești este una din victimele virusului ucigaș.

  Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России
  © Sputnik / Александр Кондратюк

  Femeia a luat virusul la locul de muncă și, ulterior, a fost tratată de colegii săi.

  Din păcate, Mioara Neagu a pierdut lupta cu viața, în data de 16 octombrie 2020. Familia sa dorește să depună plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria din Fetești contra ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, pentru neacordarea sprijinului necesar spitalului din Fetești în lupta cu COVID-19. De asemenea, familia vrea să depună plângere și împotriva spitalului, pentru că femeia s-a infectat la locul de muncă.

  O plângere va fi depusă şi pe numele medicilor care au tratat-o pe doctoriţă când a fost infectată cu coronavirus, informează antena3.ro.

  Mai mult decât atât, familia medicului decedat face afirmații de o gravitate fără precedent, aceasta declarând că s-a încercat menținerea cazului în interiorul spitalului. De asemenea, potrivit declarațiilor rudelor, Mioara Neagu a fost ținută nouă zile în unitatea spitalicească din Fetești, până când starea ei a devenit gravă și au decis să o transfere la un spital COVID, dar a fost prea târziu.

  Femeia a murit la vârsta de 48 de ani.

  Familia medicului mort acuză şi malpraxis, şi faptul că ea s-a îmbolnăvit la locul de muncă, lucru ce ar însemna despăgubiri.

  O altă supărare a rudelor este aceea că în certificatul de deces al victimei au fost trecute la comorbidități obezitate, lucru care nu s-a confirmat complet, mai spune familia.

  Tematic

  Tătaru, anunțul dimineții: sunt vizați navetiștii
  ALERTĂ: Au recunoscut RAPORTĂRI false COVID! Tătaru, demis?
  Tătaru, anunț care dă fiori: ne pas noi restricții?
  Tagurile:
  Nelu Tătaru, COVID-19, Medic

  Știrile Zilei