22:05 27 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.38
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1539)
  74130

  Alexandru Rafila nu are nicio îndoială – iată cum de infectează cei mai mulți români cu noul coronavirus – și ce ar trebui făcut

  BUCUREȘTI, 2 nov – Sputnik. Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS expune clar cel mai importante aspect al multiplicării infecțiilor!

  ”Să fie foarte clar: problema, în București, este legată de transportul în comun!”, spune Rafila, repetând și subliniind: ”Să fie foarte clar pentru toată lumea! Transportul în comun este principalul furnizor de cazuri noi în Capitală pentru că este aglomerat”.

  Motivul este logic – ”oamenii, la ore de vârf, nu au alternativă de mers, nu au cum să meargă pe jos, și atunci sigur că se produce această transmitere în transportul în comun”, spune Rafila, arătând, ca exemplu, că așa se întâmplă și la Milano.

  În direct la RTV, prof. dr. Alexandru Rafila a amintit că a propus o soluție: ”Eu am sugerat un lucru, dar văd că nu s-a făcut, deși inițial s-a zis că da”.

  Și anume, ca ”toți angajatorii ar fi trebuit să fie obligați să împartă personalul în trei ture, în trei zone de orare în care vin și pleacă de serviciu”, a explicat Alexandru Rafila.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1539)
  Tagurile:
  COVID-19, coronavirus, Alexandru Rafila

  Știrile Zilei