12:02 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  33750

  Într-un interviu acordat Radio Sputnik, un nutriționist rus avertizează că beneficiile acestor alimente promovate ca fiind „sănătoase” sunt un mit. Potrivit nutriţionistului, aceste alimente afectează metabolismul.

  BUCUREŞTI, 11 nov – Sputnik. Unii oameni consumă doar produse promovate ca fiind pentru „dietă” sau cu „conținut scăzut de grăsimi” atunci când vor să slăbească. Dar, potrivit nutriționistului Arina Skoromnaia, consumul de alimente cu conținut scăzut de grăsimi poate fi dăunător.

  „Alimentele cu conținut scăzut de grăsimi sunt dăunătoare, deoarece organismul are nevoie de grăsime. Dacă mâncăm alimente sărace în grăsimi, ne înrăutățim sănătatea. Calciul nu poate fi absorbit fără grăsime. Prin urmare, nu există niciun beneficiu să consumăm produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Există deja mai multe studii care arată că astfel de produse afectează metabolismul”, a spus nutriţionista într-un interviu acordat Radio Sputnik

  Ea a adaugat că alimentele pentru dietă produse industrial vândute în supermarketuri nu sunt atât de bune pe cât cred oamenii.

  „Chiar dacă sunt vândute în departamentul pentru dietă, cerealele pentru fitness și batoanele de cereale pentru slăbit pot conține zahăr”, a mai spus Skoromnaia.

  Prin urmarea, ea recomandă citirea cu atenție a compoziției produselor și luarea în considerare a reputației producătorului atunci când alegem produse dietetice.

  Sucurile din fructe proaspăt stoarse

  În plus, ea a subliniat că beneficiile sucurilor din fructe proaspăt stoarse sunt supraestimate.

  „Nu sunt necesare sucurile din fructe, mai ales dimineața. Beneficiile rezultate din consumul lor dimineața nu au fost demonstrate. Dimpotrivă, consumul acestora provoacă o «explozie» de zahăr în sânge”, avertizează Skoromnaia.

  Tematic

  Nutriționist: Alimentul minune care întărește sistemul imunitar
  Alertă: pesticid interzis, detectat în aceste alimente
  Avocatul lui Trump: Soros alimentează revoltele în SUA
  Trei alimente esențiale pentru o dietă sănătoasă

  Știrile Zilei