14:31 21 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.42
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1530)
  43933

  Un studiu realizat de cercetători spanioli de la Universitatea din Granada și de la Școala Andaluză de Sănătate Publică din Spania arată că aceste activităţi cresc cu 78% riscul ca o persoană să contracteze Covid-19.

  BUCUREŞTI, 17 nov – Sputnik. Cercetătorii de la Universitatea din Granada și de la Școala Andaluză de Sănătate Publică din Spania au efectuat o cercetare la care au participat peste 2.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 54 de ani, pentru a determina care sunt comportamentele și activitățile cele mai riscante din viața de zi cu zi, în ceea ce priveşte riscul contaminării cu coronavirus. Potrivit rezultatelor, în cazul persoanelor care obişnuiesc să-şi plimbe câinele ar exista un risc crescut de 78%.

  Deși nu s-a demonstrat că aceste persoane au fost infectate de animalele lor de companie, experții consideră că animalele de companie le pot transmite virusul prin contact direct sau prin contaminarea suprafețelor casei la întoarcerea de la plimbare, potrivit studiului, citat de Sputnik France. Prin urmare, specialiştii îi sfătuiesc pe proprietarii de câini să fie deosebit de atenți cu măsurile de igienă atunci când se întorc de afară.

  „În toiul unei pandemii și în absența unui tratament sau a unui vaccin eficient, măsurile de igienă preventivă sunt singura salvare, iar aceste măsuri ar trebui aplicate și în cazul câinilor, care, potrivit studiului nostru, se pare că pot creşte direct sau indirect riscul contractării virusului”, a explicat profesorul Sanchez Gonzalez.

  Mâncarea livrată acasă

  Munca de acasă reduce cu 76% riscul infectării, cu condiția ca alimentele și produsele esențiale să nu fie livrate acasă, o posibilitate pe care o oferă multe supermarketuri, mai ales de la începutul epidemiei. Potrivit studiului, utilizarea acestui serviciu este cu 94% mai riscantă decât faptul de a merge la magazin.

  Astfel că, în afară de măsurile de igienă recomandate, dezinfectarea produselor achiziționate recent diminuează cel mai mult riscul de infecție, potrivit acestui studiu publicat în revista online Environmental Research.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1530)

  Tematic

  Studiu: Covid-19 a fost prezent în Italia încă din septembrie 2019
  Halep a revenit pe teren: mesaj pentru cei care nu cred în Covid-19
  Vom fi vaccinați obligatoriu anti COVID-19? Tătaru, explicații
  Îndrăgită vedetă tv, în izolare din pricina COVID-19
  Tagurile:
  Câine, COVID-19

  Știrile Zilei