10:51 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  14730

  Iată care sunt cele mai bune şapte alimente care, consumate regulat, îmbunătățesc memoria. Care sunt cele mai sănătoase şi ajută la buna funcţionare a neuronilor.

  BUCUREŞTI, 18 nov – Sputnik. Dacă vă este greu să vă concentrați asupra unei sarcini sau să vă amintiți anumite lucruri, problema poate fi remediată, potrivit CNews, care menţionează șapte alimente benefice pentru memorie: ciocolata, ouăle, peștele gras, nucile, cafeaua, fructele de pădure și stridiile.

  Ouăle ajută la îmbunătăţirea memoriei deoarece conțin colină, o vitamină din grupul B, esențială pentru producerea unui neurotransmițător asociat cu memoria.

  De asemenea, bogat în omega 3, peștele gras, cum ar fi somonul, stavridul sau sardinele, sunt benefice pentru memorie. Acești acizi grași sunt necesari pentru buna funcționare a neuronilor. CNews recomandă consumul de peşte gras de două până la trei ori pe săptămână.

  Nucile și ciocolata

  Nucile, migdalele și alte alune conțin vitamina E, care poate preveni declinul cognitiv. O mână mică de nuci pe zi ar fi suficientă pentru a simți efectul benefic al acestora.

  Cafeaua și ciocolata sunt, de asemenea, recomandate, dar consumate cu moderaţie. Cofeina stimulează memoria și în special memoria vizuală. Ciocolata conține vitamine din grupul B, polifenoli și teobromină, care ajută la menținerea memoriei.

  Şi fructele roșii, cum ar fi zmeura sau afinele, sunt benefice pentru creier deoarece sunt bogate în antioxidanți care neutralizează radicalii liberi ce cauzează îmbătrânirea celulelor creierului.

  De asemenea, stridiile, bogate în fier, zinc, iod și vitamina B12, fac parte din listă. O duzină pe săptămână ar fi suficientă pentru a menține în stare bună memoria, mai scrie CNews, citat de Sputnik France.

  Tagurile:
  Alimente

  Știrile Zilei

  • Klaus Iohannis

   Este o acuzație fără precedent: un celebru om de Drept și apărător al Biserici declară că Președintele a dat ordin de atac asupra Arhiepiscopului – implicit și asupra Patriarhului și BOR – e ”primul act de război al ateilor împotriva creștinilor ortodocși”!

   832
  • IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului

   După incidentul incalificabil de la Biserica Sfânta Ecaterina din Constanța, în care credincioșii au fost bruscați și, ulterior, amendați de forțele de ordine, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie îi dă lui Orban o lecție așa cum premierul nu a mai primit vreodată!

   528
  • Gheorghe Hagi

   Supranumit ”Maradona din Carpați”, Gică Hagi a onorat din nou România! A transmis un mesaj superb – cel mai frumos elogiu care se poate citi în aceste zile în care întreaga planetă deplânge despărțirea de Diego Maradona

   233