17:45 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  112 0 0

  O dietă bogată în proteine ​​accelerează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor mai eficient, anuță un grup de oameni de știință.

  BUCUREȘTI, 19 nov - Sputnik. Oamenii de știință au descoperit că o dietă bogată în proteine ​​accelerează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor mai eficient. Un studiu corespunzător a fost publicat în The American Journal of Clinical Nutrition.

  Cercetătorii de la Universitatea din Alberta au studiat 43 de voluntari sănătoși, neobezi, testândule metabolismul în timpul a două diete diferite de 32 de ore. În primul caz, participanții și-au consumat aportul zilnic de calorii sub formă de shake-uri bogate în proteine, cu un raport de 35% carbohidrați, 40% proteine ​​și 25% grăsimi. Al doilea grup a consumat aceeași cantitate de calorii, consumând alimente obișnuite care erau 55% carbohidrați, 15% proteine ​​și 30% grăsimi.

  Ca rezultat, s-a constatat că, pe o dietă bogată în proteine, participanții au ars în medie 80 de calorii în plus pe zi. În același timp, participanții nu au efectuat nicio activitate fizică suplimentară.

  Tematic

  Savanții au propus o nouă dietă pentru amatorii de carne
  Modalitate ușoară și rapidă de a pierde în greutate fără dietă
  Trei alimente esențiale pentru o dietă sănătoasă
  Tagurile:
  Dietă

  Știrile Zilei