12:19 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  46422

  Pe măsură ce pandemia de coronavirus continuă să evolueze, oamenii sunt în alertă cu privire la simptomele de Covid-19. Oamenii de știință au dezvăluit patru dintre cele mai puțin cunoscute simptome, care nu trebuie trecute cu vederea.

  BUCUREŞTI, 20 nov – Sputnik. Infecția cu noul coronavirus se poate manifesta în moduri diferite. Temperatura ridicată, tusea continuă și pierderea mirosului și a gustului sunt recunoscute ca fiind principalele simptome, însă mai sunt şi alte simptome mai uşoare, care nu trebuie ignorate.

  Mihai Budeanu, 3 SUD EST
  © Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

  Astfel, un grup de oameni de știință britanici, irlandezi și americani au menţionat patru simptome obișnuite care pot semnala că o persoană are Covid-19 fără ca măcar să știe acest lucru, relatează ziarul britanic Express.

  Dureri de stomac

  Una din cinci persoane cu Covid-19 are probleme cu stomacul. Simptomele includ pierderea poftei de mâncare, greață și vărsături.

  „Manifestarea acestor simptome nu înseamnă neapărat că pacientul are Covid-19”, a spus Mitch Wilson, radiolog și profesor de medicină la Universitatea din Alberta. Totuși el recomandă să nu ignorăm aceste simptome.

  În plus, diareea este unul dintre primele simptome ale unei infecții cu coronavirus.

  Infecții oculare

  Un alt simptom destul de rar este conjunctivita, potrivit Academiei Americane de Oftalmologie. Se dezvoltă la aproape 3% dintre pacienții cu Covid-19.

  „Virusul se poate răspândi prin contact cu lichidul ocular al unei persoane infectate sau cu obiectele contaminate de lichid”, spun medicii americani.

  „Ceață în creier”

  Un al treilea simptom al unei posibile infecţii cu coronavirus este confuzia mentală. Oamenii de știință de la Imperial College din Londra spun că „ceața în creier” poate persista şi câteva luni după recuperare.

  Ei caracterizează această stare prin pierderea capacității de a-ți aminti fapte banale sau de a purta o conversație.

  Oboseală

  Un alt simptom care nu este „evident”, dar care ar putea fi un prim semn al unei infecții cu coronavirus, este oboseala. Cercetătorii de la Trinity College Dublin au descoperit că aproximativ unul din doi pacienți suferă de oboseală severă, stare care poate dura până la zece săptămâni.

  Tematic

  Vom fi vaccinați obligatoriu anti COVID-19? Tătaru, explicații
  Studiu: Covid-19 a fost prezent în Italia încă din septembrie 2019
  Halep a revenit pe teren: mesaj pentru cei care nu cred în Covid-19
  Tagurile:
  Simptome, COVID-19

  Știrile Zilei