14:32 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  45341

  Un grup de oameni de știință americani și australieni arată, într-un studiu publicat recent, că locuitorii acestei regiuni au o imunitate înnăscută, care s-a format de-a lungul a câteva mii de ani.

  BUCUREŞTI, 20 nov – Sputnik. Oamenii de știință de la Universitatea Adelaide din Australia și Universitatea Națională Australiană, precum și de la Universitatea din Arizona, Statele Unite au descoperit că, în cazul popoarelor din Asia, adaptarea la infecțiile cu coronavirus a început încă de acum 25.000 de ani, după cum indică rezultatele studiului.

  © Sputnik / Илья Питалев

  În acest studiu, oamenii de știință au studiat 26 de populații diferite de pe cinci continente și au selectat proteine care interacționează cu tulpini de coronavirus (CoV-VIP).

  S-a dovedit că locuitorii din Asia de Est au un set de 42 de gene CoV-VIP care sunt de trei ori mai active împotriva coronavirusurilor decât altele. Se spune că cele mai vechi gene CoV-VIP există de 900 de generații.

  Formarea imunității ereditare

  Эмблема ВОЗ на входе в здание штаб-квартиры организации в Женеве
  © Sputnik / Алексей Витвицкий

  Autorii studiului estimează că focarele de coronavirus au apărut în mod regulat în Asia de Est cu 25.000-5.000 de ani în urmă, ceea ce a dus la formarea imunității ereditare în rândul populației.

  Oamenii de știință speră că aceste gene pe care le-au identificat în legătură cu noua infecție cu coronavirus vor ajuta la dezvoltarea strategiei epidemiologice corecte și la ajustarea metodelor de tratament, potrivit Sputnik France. 

  Tematic

  Guvernul Orban – lovit de COVID-19! Mesaj de ultimă oră
  Această activitate crește cu 78% riscul de a lua COVID-19
  Confirmat - Mihai de la 3 Sud Est e internat cu COVID
  Tagurile:
  Oameni, coronavirus

  Știrile Zilei