14:32 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  9210

  Îngroșarea vârfurilor degetelor (sindromul clubbing) poate fi un semn al cancerului la plămâni, anunță reprezentantul Societății Britanice pentru Studiul Cancerului .

  Lămâie
  © Sputnik / Александр Кряжев
  BUCURESTI, 22 nov - Sputnik. Îngroșarea vârfurilor degetelor (sindromul clubbing) poate fi un semn al cancerului la plămâni, a spus într-un interviu acordat ziarului Express, reprezentantul Societății Britanice pentru Studiul Cancerului Amy Hirst.

  Potrivit specialistului, o astfel de deformare nu este cel mai frecvent simptom al bolii, dar poate indica și alte modificări negative în organism.

  „Sindromul Drumstick se manifestă ca modificări ale formei unghiilor sau a degetelor care încep să pară umflate”, a spus Hirst.

  Se recomandă să acordați atenție următoarelor modificări:

  -Baza unghiei devine moale, iar pielea de lângă ea devine strălucitoare;

  -Unghiile sunt îndoite mai mult decât de obicei;

  -Vârfurile degetelor pot deveni mai mari.

  Dacă sunt identificate astfel de probleme, expertul sfătuiește să consulte imediat un medic.

  "Acest lucru se datorează faptului că în această zonă curge mai mult sânge decât de obicei. Dar nu înțelegem pe deplin de ce se întâmplă acest lucru", au anunțat în cadrul organizației.

  Hirst a adăugat că există multe alte simptome ale cancerului pulmonar. Printre acestea: tuse persistentă, dificultăți de respirație, dureri în piept, dificultăți la înghițire, voce răgușită, umflarea feței sau a gâtului.

  Simptomul tobelor este o îngroșare bulbică a falangelor terminale ale degetelor și picioarelor, cu o deformare caracteristică a plăcilor unghiei sub formă de ochelari de ceas.

  Tematic

  Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer
  Nou scandal în Sănătate – Guvernul nu cumpăra un aparat esențial pentru bolnavii de cancer
  Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus
  Tagurile:
  degete, boală

  Știrile Zilei