14:33 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  23930

  "Vei fi surprins: 200 de grame de vodcă pe săptămână sunt deja distructive pentru ficatul masculin. Și 140 de grame pentru o femeie sunt deja o otravă hepatică directă".

  BUCUREȘTI, 21 - nov Sputnik. Medicul și prezentatorul TV Alexander Myasnikov, în emisiunea postului de televiziune Rusia 1, a enumerat produse care pot dăuna ficatului.

  "Vei fi surprins: 200 de grame de vodcă pe săptămână sunt deja distructive pentru ficatul masculin. Și 140 de grame pentru o femeie sunt deja o otravă hepatică directă", a spus el.

  În același timp, potrivit lui Myasnikov, ciroza ficatului poate fi nu numai din cauza „băuturilor alcoolice ”, ci și „mâncârurilor”.

  "Acestea sunt chiflele tale dulci, acestea sunt găluștele, cotletele, cârnații și așa mai departe - totul duce la infiltrarea ficatului cu grăsimi și duce la steatohepatoza nealcoolică", a spus medicul.

  El a reamintit că aproximativ 1,2 milioane de persoane mor în fiecare an de hepatită B și C.

  Myasnikov a cerut, de asemenea, publicului să fie vaccinat împotriva hepatitei B. Medicul a subliniat, de asemenea, că hepatita C poate fi vindecată acum.

  El i-a avertizat pe ruși în privința supraalimentării și a adăugat că insuficiența hepatică provoacă o moarte foarte lungă și dureroasă, atunci când pacienții suferă de sângerări abundente, vărsături și sânge de sudoare.

  Tematic

  Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
  Trei alimente esențiale pentru o dietă sănătoasă
  Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus
  Tagurile:
  traficat, Alimente

  Știrile Zilei