15:20 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  28908

  Proaspătul coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID din România a declarat că vaccinul va fi gratuit și nu va fi condiționat sau obligatoriu.

  BUCUREȘTI, 22 nov - Sputnik. ​Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID din România, a declarat la Digi 24 că strategia de vaccinare a României este finalizată, iar acum, autoritățile așteaptă aprobarea vaccinului de către autoritățile internaționale și distribuirea acestuia pentru a putea începe imunizarea.

   „România face parte dintr-un demers european și reprezintă parte egală a acestui demers, suntem pe picior de egalitate cu toate țările membre UE. Atunci când un vaccin va primi aprobare de la Agenția Europeană a Medicamentelor începe distribuția simultană în toate țările care au aderat la acel contract unic încheiat de Comisia Europeană”, a precizat dr. Valeriu Gheorghiță.

  El a mai arătat că, în momentul de față, România se află la finalizarea strategiei naționale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

  ”Vaccinarea va fi gratuită și va fi voluntară, în niciun caz nu va fi condiționată sau obligatorie și din acest punct de vedere cred că fiecare trebuie să aibă un nivel suficient de mare de date corecte și din surse sigure, credibile, înainte să decidă acest lucru”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din România.

  El a explicat însă că este nevoie de un nivel de imunitate colectivă de 60-70% din populaţie, pentru ca vaccinarea să conducă la încheierea pandemiei.

  Astfel,  vaccinarea se va face în trei etape: primii vor fi angajaţii din sistemul sanitar, apoi cei instituțiile de asistenţă socială, după care urmează populația generală.

  Tematic

  Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia
  Ungaria negociază cu Rusia și China pentru vaccin
  Triplă lovitură asupra pandemiei: Rusia testează al treilea vaccin
  Marea Britanie ar putea avea un vaccin Covid 19 în decembrie
  Venezuela cumpără 10 milioane de doze de vaccin din Rusia
  Tagurile:
  România, vaccinare

  Știrile Zilei