03:43 05 Martie 2021
În direct
  • EUR21.15
  • USD17.58
  • RUB0.24
  • RON4.33
  • UAH0.63
    SĂNĂTATE
    Sa primesc un link scurt
    11212

    Iată ce spun oamenii de știință de la Universitatea Oxford despre riscurile la care sunt supuși cei care renunță la consumul de carne.

    BUCUREȘTI, 25 nov - Sputnik. Oamenii de știință au descoperit că renunțarea la consumul de carne crește riscul fracturilor osoase, scrie The Independent, citat de RIA Novosti.

    Cercetătorii Universității Oxford au efectuat un studiu care a implicat peste 54 de mii de voluntari, inclusiv vegetarieni, vegani și cei care au mâncat carne sau pește. În total, participanții au raportat 3.941 de fracturi, după care oamenii de știință au analizat relația acestor leziuni cu dieta.

    S-a dovedit că primele două grupuri au un aport redus de calciu și proteine ​​în organism, ceea ce crește fragilitatea oaselor. În același timp, vegetarienii și persoanele care au preferat peștele în locul cărnii au avut un risc mai mare de fracturi de șold comparativ cu consumatorii de carne.

    Veganii au avut un indice de masă corporală mai scăzut și o incidență crescută a fracturilor - leziunile au crescut cu 20 la mia de persoane, pe parcursul a 20 de ani. În același timp, riscul fracturilor de șold s-a dublat.

     

    Tematic

    Păcăleala acestor alimente „sănătoase” - nutriționist rus
    Aceste șapte alimente ajută la îmbunătăţirea memoriei
    Alimente periculoase pentru ficat
    Tagurile:
    savanți, Carne

    Știrile Zilei