04:17 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1600)
  8107192

  Doctorița și cercetătoarea Sylvia Hoişie, ajunsă acum la venerabila vârstă de 93 de ani, a făcut parte din echipa care a inventat celebrul antigripal injectabil românesc POLIDIN. Dr. Hoișie a vorbit despre vaccinare și despre vaccinul produs de Rusia

  BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Principalul motiv pentru care cetățenii din țările din Estul Europei s-au comportat mai bine în Pandemie decât cele din Vest a fost vaccinarea din perioada comunistă.

  Dar, perioada respectivă a însemnat, în România, și o dezvoltare fără precedent a industriei farmaceutice – precum și a cercetării în domeniu. De fapt, fabricile ridicate în perioada Ceaușescu, privatizate, asigură acum mare parte din necesarul de medicamente.

  În acea perioadă, medicamentul antigripal românesc cu cele mai bune rezultate a fost renumitul imunostimulator Polidin – creat pentru prima dată în 1966, la Institutul Cantacuzino din Capitală.

  Din echipa care a creat celebrul antiviral a făcut parte și doctorița Sylvia Hoişie, ajunsă acum la venerabila vârstă de 93 de ani.

  Într-un interviu pentru ”Adevărul”, ”Mama Polidinului” a vorbit despre vaccinarea anti-Covid 19 și despre vaccinul produs de Rusia.

  Dr. Sylvia Hoișie spune clar – ”Eu mă voi vaccina sigur cu vaccinul anti-COVID… doar nu ştiu dacă şi cum voi putea să-l obţin”.

  Venerabilul medic și cercetător consideră demonstrarea eficienţei unui asemenea vaccin ”este o chestiune de durată şi tocmai rapiditatea cu care s-a lucrat acum poate alimenta îndoielile multora”.

  ”Dar avansul ştiinţei medicale poate garanta succesul unui vaccin preparat chiar şi atât de repede, faţă de standardele obişnuite”, a declarat Sylvia Hoișie.

  Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
  РФПИ и Центр имени Гамалеи
  Tot foarte deschis a vorbit dr. Hoișie despre un subiect ocultat politic la noi, ca și în majoritate statelor UE – ”Vaccinul rusesc”.

  Din această cauză, dr. Hoișie atrage atenția că, ”în comparaţie cu ceea ce se ştie despre vaccinurile propuse de companiile din SUA şi Marea Britanie, la un pas de autorizare, despre vaccinul rusesc informaţiile sunt mai discrete”.

  ”Dar institutul care l-a lucrat (N.F. Gamaleya, n.n.) este unul cu mare prestigiu în cercetarea medicală”, spune venerabilul medic și cercetător. ”Nu-mi vine să cred că autorii săi ar fi putut pune în circulaţie un vaccin ineficient, cu atât mai puţin unul dăunător sănătăţii oamenilor”.

  Dr. Sylvia Hoișie subliniază că, date fiind condițiile exploziei pandemice, ”sigur că şi în acest caz s-a lucrat neobişnuit de repede, dar timpul ne va lămuri mai bine dacă efectele sale sunt sau nu benefice”.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1600)
  Tagurile:
  Rusia, vaccin

  Știrile Zilei