22:20 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  15704

  Ludovic Orban a făcut explicat că, în ceea ce privește vaccinarea anti COVID-19, el nu va fac excepție, însă a subliniat că există o ordine de priorități. Ce spune despre demnitari.

  BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. Premierul Ludovic Orban a declarat că se va vaccina împotriva COVID-19, însă o va face în momentul în care îi va veni rândul.

  Șeful Executivului a subliniat că există o ordine de priorități care trebuie respectată.

  ”Când îmi vine rândul. Dacă oamenii consideră necesar să dau un exemplu, eu mă voi vaccina, dar există o ordine de priorități care trebuie respectată”, a spus Ludovic Orban.

  Potrivit acestuia, demnitarii nu reprezintă o categorie prioritară la vaccinare.

  În cursul zilei de astăzi, 4 decembrie 2020, va fi prezentată strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, după ce a fost aprobată de Guvern și, ulterior, de Consiliul Suprem de Apărare a Țării și a fost publicată în Monitorul Oficial.

  Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că România a contractat vaccin împotriva coronavirusului pentru 10,7 milioane de persoane, însă, în funcție de nevoi, numărul de doze de vaccin se poate suplimenta.

  ”Noi putem să creștem în baza acelui contract numărul de doze care să fie destinat pentru România”, a spus Gheorghiță.

  Campania de vaccinare ar urma să înceapă în ianuarie 2021, însă trebuie să așteptăm până la urmă să avem acest aviz de utilizare și, ulterior, se va putea începe campania de vaccinare pe măsură ce vor fi livrate primele doze de vaccin.

  Tematic

  În ce condiții Italia va negocia cu Rusia procurarea vaccinului Sputnik V
  Vaccinul rusesc ”Sputnik V” va fi prezentat la ONU
  Putin a dispus începerea vaccinării în masă împotriva COVID - 19
  Vaccinurile anti-Covid: „Nu suntem cobai ai industriei farma”
  Tagurile:
  PNL, Ludovic Orban

  Știrile Zilei