21:48 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1522)
  10721015

  Vaccinul cu cele mai mari șanse să fie distribuit în România, ca urmare a contractului cu Comisia Europeană este cel creat de Pfizer şi BioNTech – iată care sunt efectele secundare și contraindicațiile, dar și ce întrebări se ridică

  BUCUREȘTI, 5 dec – Sputnik. Conform datelor de până acum, în România va fi distribuit vaccinul anti-COVID produs de Pfizer şi BioNTech.

  Din prospectul acestui vaccin, Antena 3 a extras posibilele efecte adverse ale acestui vaccin care va fi folosit în țara noastră.

  Vaccin în cauză va fi administrat în două etape, la o distanţă de 21 de zile una de cealaltă şi, atenție, ”ar urma să devină eficient în aproximativ 7 zile de administrarea celei de-a doua doze”.

  O primă întrebare este – ce se întâmplă dacă te infectezi după prima administrare – o mai faci și pe a doua, în condițiile în care, în cazul unei gripe, un pacient bolnav NU se vaccinează, pentru că dezvoltă forme grave ale bolii?

  A doua întrebare – ce se întâmplă dacă te infectezi în cele 7 zile după administrarea finală? Ar trebui să se izoleze vaccinatul în cele 7 zile?...

  Trecând peste aceste întrebări firești, aflăm din articolul Antenei 3 că vaccinul acţionează ”prin declanşarea producţiei naturale de anticorpi şi stimulează imunizarea împotriva coronavirusului”.

  Din nou apare o întrebare – este vaccin sau un imunostimulator?

  Trecând la Prospect, în primul rând reiese un aspect ciudat din datele sursei citate: vaccinul creat de Pfizer şi BioNTech va putea fi administrat persoanelor cu vârste peste 16 ani. De ce această limită de vârstă? Greu de înțeles!

  Potrivit prospectului, efectele secundare sunt împărţite pe trei categorii, anunță sursa citată; foarte comune, comune și rare,

  Efectele foarte comune  - ”pot să apară la peste o persoană din 10 şi constau în durere la locul injecţiei, oboseală, durere de cap, durere musculară, frisoane, durere a articulaţiilor, febră”.

  Efectele comune – ”este posibil să se manifeste la cel mult o persoană din 10 şi se referă la inflamaţii la nivelul înţepăturii, roşeaţă la locul înţepăturii, greaţă”.

  Efectele rare – ”pot afecta până la o persoană dintr-o sută şi se traduc prin creşterea ganglionilor limfatici şi stare generală de rău”, scrie Antena3.ro.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1522)
  Tagurile:
  Efecte, România, coronavirus, COVID-19, vaccin

  Știrile Zilei