03:21 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1600)
  12421

  Noua tulpină de coronavirus identificată în Marea Britanie, considerată mai contagioasă decât cea inițială, a ajuns deja și în alte țări unde i s-a confirmat prezența

  BRUXELLES, 21 dec - Sputnik. Mutația VUI-202012/01 a obligat autoritățile britanice să impună reguli dure de carantină în perioada sărbătorilor de iarnă și a determinat multe state să oprească zborurile aeriene dinspre și către Regatul Unit.

  Noua tulpină, considerată mai contagioasă decât cea inițială, este mai des întâlnită în sudul și estul Angliei, dar a fost deja identificată și în alte zone din Marea Britanie, precum și în alte țări precum Danemarca, Olanda și Australia.

  Mai mult, Emmanuel Macron, președintele Franței, a transmis că este "foarte posibil" ca noua tulpină să se răspândească deja și în Franța.

  "Tulpini similare au fost detectate în Danemarca și Australia, dar există și alte variante foarte similare cu aceasta care au fost depistate în Africa de Sud, Olanda și alte țări", a declarat Susan Hopkins de la Serviciul de Sănătate Publică din Anglia, pentru Sky News.

  Mai mulți specialiști europeni vor evalua astăzi amenințarea provocată de noua tulpină pentru a coordona un răspuns comun.

  După descoperirea mutației Covid 19, multe țări au interzis zborurile care vin din Marea Britanie, printre acestea numărându-se Franța, Finlanda, Italia și Turcia. Și România a suspendat zborurile din și către Regatul Unit.

  Noua tulpină nu este considerată a fi mai periculoasă și nici rezistentă la vaccin, însă datele de până acum arată că este cu până la 70% mai contagioasă, și se presupune că această caracteristică ar fi responsabilă de explozia de cazuri de COVID-19 din Marea Britanie.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1600)

  Tematic

  Netanyahu este primul israelian vaccinat anti COVID - 19
  Cazuri COVID în România: scădere a numărului de cazuri
  Proteste contra restricții COVID-19 - marșul tăcerii la Berlin
  Vaccinul Sputnik V, eficient împotriva noii mutații Covid 19
  Tagurile:
  coronavirus

  Știrile Zilei