12:47 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1527)
  509012

  Directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa a cerut intensificarea măsurilor anti-pandemie pentru a răspunde situației alarmante provocate de noua tulpină de COVID-19.

  BRUXELLES, 7 ian - Sputnik. Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a atras atenția într-o conferință de presă asupra situației sanitare actuale pe care a numit-o „un punct de revărsare în cursul pandemiei”, provocată de creșterea numărului de cazuri, dar și de noile tulpini de coronavirus.

  Paris
  © Sputnik / Oxana Bobrovitch

  „Aceasta este o situație alarmantă, ceea ce înseamnă că pentru o perioadă scurtă de timp trebuie să facem mai mult decât am făcut și să intensificăm măsurile sociale și de sănătate publică pentru a fi siguri că putem aplana linia verticală abruptă în unele țări”, a declarat Kluge. El a făcut trimitere la noua tulpină descoperită pentru prima dată în Marea Britanie și care s-a dovedit a fi mai contagioasă decât variantele anterioare.

  OMS Europa consideră că deși este normal ca virușii să se schimbe în timp și, în plus, nu se crede că această tulpină provoacă simptome mai severe, situația e îngrijorătoare din cauza „transmisibilității crescute” a acesteia.

  Măsurile propuse de reprezentantul OMS au fost aceleași de până acum însă, el menționând purtarea generalizată a măștii, limitarea întrunirilor sociale, menținerea distanței fizice și spălarea mâinilor cât mai des.

   

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1527)

  Tematic

  OMS: colaborare între Rusia și UE pentru vaccinul Sputnik V
  Recomandările OMS pentru sărbătorile de iarnă
  Ce spune OMS despre noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie
  OMS: Noua tulpină a Covid-19 din UK, „mai transmisibilă la tineri și copii”
  Tagurile:
  coronavirus, Organizația Mondială a Sănătăți

  Știrile Zilei