02:43 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1606)
  17831

  Ministrul britanic al Transporturilor a avertizat că vaccinurile lansate pentru a împiedica răspândirea pandemiei de Covid-19 s-ar putea să nu funcționeze împotriva mutăţiei de coronavirus descoperite în Africa de Sud.

  BUCUREŞTI, 8 ian – Sputnik. Vorbind vineri la LBC Radio, ministrul britanic al Transporturilor Grant Shapps a declarat că există îngrijorări în rândul comunității științifice cu privire la faptul dacă vaccinurile produse vor oferi protecție şi împotriva noilor tulpini de virus.

  Sputnik V
  © Sputnik / Алексей Даничев

  „Mutaţia din Africa de Sud îi îngrijorează pe experți, deoarece este posibil ca vaccinul să nu aibă efect sau să nu funcționeze în același mod. Această mutaţie trezeşte mari îngrijorări oamenilor de știință”, a declarat Shapps, citat de RT.

  Cel puțin 1,3 milioane de persoane din Marea Britanie au primit prima lor doză fie din vaccinul Pfizer, fie din cel produs de AstraZeneca.

  Țara își propune să imunizeze 13,9 milioane de persoane înainte de mijlocul lunii februarie, în contextul în care ratele de infectare au crescut în lunile de iarnă, iar prin măsurile de lockdown se încearcă stoparea răspândirii noilor mutaţii de virus „mai transmisibile”. Se estimează că 68 de milioane de oameni locuiesc în Marea Britanie.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1606)

  Tematic

  Peste cât timp se restabilește simțul mirosului după infecția cu COVID-19
  Agenția Europeană a Medicamentului aprobă vaccinul Covid-19 Moderna
  Stare de urgență în Tokyo din cauza Covid 19 - ce va fi cu Olimpiada?
  COVID: Noi condiții de intrare în Anglia și Scoția - dacă nu, amendă 500 lire
  Tagurile:
  coronavirus, vaccin

  Știrile Zilei