09:15 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  1383162

  Vlad Voiculescu aruncă în aer domeniul Sănătății, făcând una dintre cele mai grave dezvăluiri într-un moment de cumpănă:  ”În pandemie s-au acoperit problemele cu un soi de pătură”

  BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Nu se putea un moment mai potrivit pentru ca ministrul Sănătății să arunce o adevărată ”nucleară” despre infecțiile nosocomiale din spitalele românești!

  Concret, ministrul Sănătăţii a afirmat că infecţiile nosocomiale din spitale nu sunt raportate!

  Afirmația a fost făcută aseară, pe postul public, în emisiunea „România9”, moderată de Ionuț Cristache. Întrebarea despre raportarea infecțiilor nosocomiale se suprapune peste două scandaluri – moartea lui Bogdan Stanoevici, după unele surse cauzată de aceste infecții, și după dezvăluirile din mass media despre unul dintre marile spitale din țară.

  Ori, în acest context, Vlad Voiculescu a răspuns că ”În continuare nu sunt raportate” aceste infecții!

  ”Nu se raportează aşa cum ar trebui să se raporteze”, a spus ministru, subliniind ”Aştept să văd cifrele de luna asta”.

  Dezvăluirea aruncă totul în aer, pentru că în contextul procentului de neîncredere în tratamentele anti-COVID și a scandalurilor cu materiale sanitare, numai asta mai lipsea, confirmarea scăpării de sub control a situației infecțiilor nosocomiale! 

  Mai mult, Voiculescu acuză că în pandemie s-au acoperit anumite probleme din sistem… ” cu un soi de pătură”.

  ”E clar că problemele din sistemul sanitar nu au dispărut odată cu COVID-19… ceea ce a făcut această pandemie este că a acoperit problemele din sistem cu un soi de pătură, dar sunt oameni care suferă, sunt oameni cu boli cronice care au avut acces mai greu la servicii de sănătate”, a declarat Vlad Voiculescu.

  Reamintim și informația dată de noi ”pe surse”, că deputatul Emanuel Ungureanu, cel mai activ parlamentar în domeniul Sănătății, pregătește o anchetă pe tema infecțiilor nosocomiale.

  Tagurile:
  Vlad Voiculescu

  Știrile Zilei