19:55 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1773)
  20606

  Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății spune că românii vor fi obligați să poarte masca de protecție până în momentul în care rata de vaccinare va ajunge la 70%.

  BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Anul 2021 va fi unul în care în România purtatul măștii de protecție va continua să fie obligatoriu. Asta rezultă din declarația făcută de către deputatul social-democrat Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

  Rafila spune că renunțarea la mască va fi o decizie tehnică, până la urmă. Mai exact, acest gest va avea ca bază studii științifice, realizate de organisme internaționale, cum ar fi Centrul european de control al bolilor, va exista o poziție a Uniunii Europene, care să țină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru și de situația de la nivelul Uniunii Europene. 

  Referitor la momentul în care se va ajunge la renunțarea la mască, reprezentantul României la OMS nu a putut înainta un termen, însă a precizat că, ”dacă acest obiectiv al unei acoperiri vaccinale de 70% va fi realizat, cu siguranță utilizarea măștii va intra în discuția specialiștilor și vor exista recomandări care în funcție de fiecare stat vor fi adoptate”.

  ”Cu siguranță însă în acest an vom purta mască”, a adăugat Rafila, potrivit antena3.ro.

  Deputatul social-democrat a respins ideile apărute în spațiul public potrivit cărora am putea fi obligați să purtăm masca încă doi ani.

  Mai exact, Rafila a precizat că aceste decizii vor fi luate în baza unor studii și a subliniat că nu îi plac predicțiile bazate mai degrabă pe ceea ce credem decât pe studii. 

  De asemenea, Rafila a subliniat că, pe măsură ce imunizarea populației din UE se va realiza se vor realiza și studii care să recomande prelungirea utilizării măștii sau o scurtare a intervalului de utilizare.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1773)

  Tematic

  Mesaj esențial al lui Rafila pentru TRATAMENTUL COVID
  Rafila, despre campania de vaccinare: ce nu trebuie făcut
  Rafila: ”Școlile nu trebuiau să se închidă, de fapt”
  Tagurile:
  mască, coronavirus, Alexandru Rafila

  Știrile Zilei