00:11 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  12440

  Sursă importantă de bromelaină, sucul de ananas proaspăt poate suprima tusea de cinci ori mai eficient decât un sirop de tuse.

  BUCUREȘTI, 19 ian - Sputnik. Ananasul este o sursă importantă de bromelaină, utilă pentru tratarea unor traumatisme, având proprietăți antiinflamatoare. Acesta luptă împotriva infecțiilor, ucigând bacteriile. Astfel, sucul de ananas proaspăt poate suprima tusea de cinci ori mai eficient decât un sirop de tuse.

  Sucul de ananas are o listă impresionantă de proprietăți benefice, mai ales dacă este proaspăt stoars. Această băutură vă va umple corpul cu sodiu, potasiu, calciu, magneziu, vitamina C și alte minerale. 

  Vitamina C, bogată în suc de ananas, ajută la lupta împotriva răcelii și consolidează sistemul imunitar slăbit de boală. De fapt, această băutură are aceleași funcții ca și aspirina, dar nu are efecte secundare.

  O cană de suc ​​de ananas conține aproape 50% din necesarul zilnic de vitamina C. Acest nutrient valoros lucrează pentru a pune în aplicare utilizarea enzimelor vitale în organism ceea ce reglează metabolismul și conversia de energie.

  Dacă aveți una dintre multele tipuri de tuse persistentă și nu este ceva mai grav, cum ar fi pneumonia, puteți opta pentru un suc de ananas în loc de sirop de tuse. 

  În medicina populară, sucul de ananas este folosit în mod activ pentru toate tipurile de comprese. Ele sunt de mare ajutor cu entorse și alte leziuni.

  Sucul cel mai util va fi obținut numai de la un produs de calitate. Atunci când alegeți un ananas, asigurați-vă că fructele sale sunt grele și mari. Aroma sa trebuie simțită. Prezența mucegaiului și a petelor pe suprafața ananasului nu este permisă.

  Tematic

  Cel mai comun simptom al coronavirusului - nici tusea, nici febra
  OMS: Diferențele dintre simptomele de GRIPĂ și COVID - 19
  Pentru părinţi: cum să preveniţi şi să trataţi răceala sau gripa la copii
  Tagurile:
  Suc, Ananas

  Știrile Zilei