09:08 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (201)
  7730

  Vaccinul rusesc Sputnik V va fi livrat în Mexic începând cu luna ianuarie și va devine principalul instrument pentru imunizare.

  BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Guvernul Mexicului a dezvăluit detaliile acordului cu Rusia cu privire la achiziția vaccinului Sputnik V. În prima etapă, din ianuarie până în martie, urmează să fie livrate 7,4 milioane de doze.

  “Cifrele arată în felul următor – 7,4 milioane de doze (vor fi livrate din ianuarie până în martie n.r.) și 3,7 milioane de persoane vaccinate, din 25 până pe 29 ianuarie, în februarie sunt prevăzute 250 de mii de doze pe săptămână, după care în martie – 1,2 milioane pe săptămână”, a declarant Ministrul Afacerilor Externe, Marcelo Ebrard, în cadrul unei conferințe de presă.

  Volumul primei partide a vaccinului rusesc, care timp de trei săptămâni va reprezenta principalul preparat pentru imunizare în Mexic, din cauza suspendării temporare a livrărilor Pfizer, va constitui 400 de mii de doze, conform graficelor prezentate în cadrul conferinței de presă.

  În urma unei vizite în Argentina, unde va organizată producția vaccinului rusesc Sputnik V, guvernul federal al Mexicului a declarat că a ajuns la o înțelegere prealabilă pentru achiziționarea a 24 milioane de doze ale preparatului.

  Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a fost lansată în Mexic pe 13 ianuarie, printre primii fiind cadrele medicale ale spitalelor cu pacienții infectați cu coronavirus. Deocamdată, autoritățile utilizează în acest sens preparatul companiei Pfizer. Vaccinul rusesc va fi administrat după 25 ianuarie.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (201)

  Tematic

  Președintele Republicii Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V
  Ce cantitate de vaccin Sputnik V a fost produsă în Rusia
  Algeria va primi 500 000 de doze de vaccin rusesc Sputnik V până la sfârșitul lui ianuarie
  Comitet consultativ științific internațional pentru vaccinul Sputnik V
  Fostul ambasador al Elveției la Moscova s-a vaccinat cu Sputnik V
  În Argentina au ajuns alte 300 de mii de doze ale vaccinului ”Sputnik V”
  Când Sputnik V ar putea fi inclus în lista preparatelor aprobate de OMS
  "Rusia nu urmărește banii". "Sputnik V" a început să fie apărat în Europa
  Tagurile:
  Mexic, Sputnik V, vaccin

  Știrile Zilei