16:07 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  19251

  Pe vremea lui Ceaușescu România era un mare exportator de produse tehnologice, unele de mare complexitate – acum a ajuns să importe materiale esențiale, dar pe care nu le mai produce – ci le importă din cele mai incredibile locuri

  BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Anunț… șocant făcut de MApN: ”o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a executat joi, 21 ianuarie, un zbor pentru aducerea, din Statul Qatar, a aproximativ cinci tone de materiale sanitare necesare campaniei de vaccinare constând în 500 de mii seringi de 1ml și 450 de mii seringi de 3ml”.

  Deci România, țară care pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, a produs și exportat tehnologie, chiar de nivel înalt, a ajuns să importe seringi din micuțul stat arab Qatar, de nici 3 milioane de locuitori! România, pe vremuri o campioană la producția de mase plastice și polimeri, nu e în stare să fabrice seringi de unică folosință!

  Întrebarea vine firesc: oare în mai mult de un an de când a început pandemia, nu se puteau pune în funcțiune unități de producție?! Sau s-a procedat ca în cazul măștilor de la ROMARM?

  Să mai menționăm că zborul a fost efectuat la solicitarea DSU, ”în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19”, consemnează Agerpres, care precizează  că distribuirea echipamentelor către centrele de vaccinare va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU.

  Desigur detaliile despre importator și alte aspecte e posibil să le regăsim în anchetele presei de investigații din România.

  Tagurile:
  România

  Știrile Zilei