18:03 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  35460

  Cantitățile excesive de alimente rafinate contribuie la creșterea în greutate. Aceste alimente conțin, de asemenea, cantități excesive de grăsimi trans, care sunt principalul dușman al sistemului cardiovascular.

  BUCUREȘTI, 03 feb - Sputnik. Cei mai dăunători factori pentru inimă sunt mâncarea rapidă și semifabricatele, a declarat pentru canalul TV Zvezda nutriționistul și gastroenterologul Nuria Dianova .

  Primul, așa cum a explicat medicul, este adesea foarte rafinat și gras. Conține multă sare și zahăr și se gătește de obicei prin prăjire, ceea ce nu este foarte sănătos.

  Cantitățile excesive de alimente rafinate contribuie la creșterea în greutate. Aceste alimente conțin, de asemenea, cantități excesive de grăsimi trans, care sunt principalul dușman al sistemului cardiovascular. Ele pot fie să înceapă procesele de ateroscleroză, fie să le consolideze pe cele existente.

  În plus, acestea afectează negativ pereții vaselor de sânge - devin mai „ulcerate”, ceea ce duce la accident vascular cerebral și atacuri de cord .

  Produsele industriale sunt, de asemenea, dăunătoare.

  "Nu poți fi complet convins de calitatea acestor produse. Aici trebuie să citești foarte atent ambalajul", a explicat medicul.

  Potrivit lui Dianova, multe semifabricate conțin zahăr, deși nu ar trebui să fie în compoziție. De asemenea, merită să renunțați la produsele de origine animală care conțin glutamat monosodic - prezența sa ar trebui să vă alerteze. Cu un potențiator de gust, așa cum a subliniat Dianova, uneori vor să „ascundă” ceva.

  Utile, potrivit Dianova, vor fi alimentele care conțin proteine ​​de origine vegetală și animală, precum și cereale integrale.

  Tematic

  Cum eviţi cancerul şi bolile de inimă până în 41 de ani
  Cele mai sănătoase alimente pentru inimă, care previn infarctul - sfatul nutriţionistului
  Sfaturi prețioase pentru a avea o inimă sănătoasă
  Tagurile:
  Alimente, inima

  Știrile Zilei