14:25 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  87274

  Șase persoane au decedat după vaccinare în Elveția. Specialiștii susțin că nu există nicio legătură între administrarea preparatului împotriva COVID-19 Pfizer/BioNTech și Moderna.

  BUCUREȘTI, 5 feb – Sputnik. Autoritatea națională de autorizare și supraveghere a medicamentelor din Elveția Swissmedic a anunțat 63 de cazuri de efecte adverse care ar putea fi provocate de vaccinurile împotriva COVID-19, se spune într-o declarație a Oficiului Federal de Sănătate Publică.

  La 4 februarie, Swissmedic a efectuat o evaluare a 63 de notificări despre efecte adverse, legate de vaccinarea împotriva COVID-19 în Elveția. Cu toate acestea, deocamdată, nicio informație nu indică asupra problemelor legate de siguranța vaccinului.

  Cele mai multe efecte adverse au fost observate la femei (57 la sută). Din toate notificările 37 (59 la sută) sunt considerate serioase. Cele mai frecvente notificări sunt legate de o reacție slabă a organismului la vaccine – cefalee, frisoane, febră și durere la locul injectării.

  În același timp 26 din notificări (41 la sută) sunt considerate extreme de serioase. Printre efectele adverse se menționează dificultăți de respirație, angioedem, în care este necesară spitalizarea, o erupție asociată cu reacții alergice, precum și simptome severe asemănătoare gripei - febră mare, durere la nivelul extremităților.

  Printre notificările despre efecte adverse serioase în șase cazuri a avut loc decesul pacienților cu vârsta între 85-92 de ani, care suferea de niște boli până la vaccinare.

  Luând în considerație informația la ziua de azi despre cazurile de deces, acestea au fost legate de bolile specific pentru această vârstă (infecții, boli cardio-vasculare sau boli ale plămânilor și ale căilor respiratorii). În pofida faptului că moarte a coincis cu vaccinarea, nu există dovezi că aceasta a fost provocată de administrarea preparatului, subliniază Oficiul Federal de Sănătate Publică din Elveția.

  În prezent în Elveția are loc o campanie de vaccinare cu preparatele Pfizer/BioNTech și Moderna. Confederația a achiziționat aproximativ 16,5 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

  Tagurile:
  Elveția, vaccin

  Știrile Zilei