07:25 17 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)
  17313

  Autoritățile spaniole au anunțat că au limitat utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva Covid-19 la persoanele sub o anumită vârstă. Sosirea primului lot al acestui vaccin este așteptată în țară weekendul viitor.

  BUCUREŞTI, 6 feb – Sputnik. Utilizarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de compania anglo-suedeză AstraZeneca și Universitatea din Oxford va fi limitată în Spania la persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, a anunțat vineri, 5 februarie, Ministerul Sănătății din Spania, după o ședință a Comisiei de sănătate publică.

  Primul lot de vaccinuri AstraZeneca este așteptat să fie livrat în Spania weekendul viitor. Spania intenționează să primească 1,8 milioane de doze. Medicii vor fi primii care vor primi acest vaccin în două doze, care trebuie inoculate la 10-12 săptămâni distanță.

  În total, peste patru milioane de doze de Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca sunt așteptate să ajungă în Spania în februarie.

  Campania de imunizare împotriva Covid-19 a început în Spania la sfârșitul lunii decembrie, la fel ca în majoritatea țărilor europene. Madridul a primit deja 2,2 milioane de doze de vaccinuri, dintre care 2,1 milioane au fost trimise de Pfizer-BioNTech și 87.600 de doze de Moderna, potrivit Sputnik France

  ​S-au efectuat peste două milioane de injectări, aproape 683.000 de pacienți au primit ambele doze, potrivit Ministerului Sănătății.

  Utilizare limitată a vaccinului anglo-suedez în Europa

  La sfârșitul lunii ianuarie, Ministerul Sănătății din Germania a emis o recomandare ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat doar persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani.

  De asemenea, autoritățile italiene din domeniul sănătăţii recomandaseră vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca doar persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

  În Franța, vaccinul AstraZeneca, al treilea care este autorizat în țară, nu este recomandat persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, din cauza lipsei de date disponibile în prezent cu privire la eficacitatea acestuia la această grupă de vârstă, potrivit concluziei Autorităţii pentru Sănătate din Franţa (HAS), făcută publică în februarie.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)

  Tematic

  AstraZeneca se ferește de reuniunea la care trebuia să dea explicații despre întârzieri
  Bruxelles-ul investighează AstraZeneca pentru întârzieri
  Conflict deschis între Comisia Europeană și AstraZeneca
  Tagurile:
  AstraZeneca, Spania, vaccin

  Știrile Zilei