03:51 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  14321

  Specialiștii atenționează că niciunul dintre vaccinurile utilizate în prezent nu anulează necesitatea de a purta masca de protecție.

  CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Oamenii cărora le-a fost administrat vaccinul împotriva coronavirusului pot fi purtători asimptomatici de CONID-19, a comunicat pentru RIA Novosti Ancha Baranova, profesor la Școala de Biologie Sistemică a Universității ” George Mason”.

  ”Trebuie să ținem cont că acum apar persoane vaccinate, neînfricate și fără mască, iar unele dintre acestea vor răspândi asimptomatic virusul. Vaccinul nu garantează absența virusului în nazofaringe, el doar asigură,  cu un grad înalt de probabilitate, o formă ușoară sau asimptomatică a bolii”, a explicat ea.

  Biologul a amintit că niciunul dintre vaccinurile utilizate în prezent nu anulează obligativitatea de a purta masca de protecție.

  Vaccinarea  a început în Rusia în decembrie trecut: atunci erau imunizate doar anumite categorii de cetățeni. Președintele Vladimir Putin a dispus vaccinarea în masă din 18 ianuarie.

  În Rusia este disponibil acum pentru vaccinare preparatul ”Sputnik V”. El a fost dezvoltat de Centrul Gamalei și produs împreună cu Fondul rus de investiții directe, pe platforma vectorilor adenovirali umani. Preparatul este primul vaccin înregistrat din lume pentru prevenirea COVID-19.

  Tematic

  Ce spun experții OMS despre ipoteza originii COVID-19 dintr-un laborator
  Infecțiile și decesele de Covid au scăzut pentru prima oară de la începutul pandemiei
  În SUA vor fi în curând peste jumătate de milion de decese din cauza Covid 19
  Tagurile:
  Vaccinare, COVID-19

  Știrile Zilei