06:08 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  447210

  Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății vine cu informații noi cu privire la perioada în care suntem protejați de vaccinul anti-COVID și spune că ar putea să ajungem în situația în care să ne vaccinăm periodic, ca în cazul gripei.

  BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik. Alexandru Rafila a explicat că este posibil să existe cicluri de vaccinare similare cu cele pentru prevenirea infecției gripale. Și aceasta pentru că pot apărea mutații ale virusului, care pot duce la apariția unor tulpini noi. De asemenea, un alt motiv îl constituie persistența răspunsului imun, adică dacă persistența răspunsului imun va exista un an, doi ani sau trei ani. ”În funcție de această persistență a răspunsului imun după vaccinare, vor exista oportunități pentru administrarea acestei doze suplimentare periodic”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

  Putem ști, după ce ne vom face și a doua doză de vaccin, dacă ne-am imunizat, dacă, în timp, mai avem anticorpi?

  Rafila a precizat că testele rapide de anticorpi - cele care funcționează cu prelevarea unei picături de sânge din deget - nu au fiabilitate deosebită.

  Cu toate că ele au beneficiat de o mediatizare intensă, încă de la debutul pandemiei, capacitatea lor este una limitată, fapt recunoscut chiar de producătorii chinezi. Asta nu i-a împiedicat, însă, să le vândă masiv în Europa.

  În China, ele nu sunt folosite, spune Rafila, care, în cadrul unei sesiuni video cu autoritățile chineze a adresat întrebarea referitoare la teste.

  Motivul îl reprezintă faptul că ele dau foarte multe erori.

  ”Deci, e clar că aceste teste nu au fiabilitate, nu poți să te bazezi pe ele”, a punctat reprezentantul României la OMS, potrivit digi24.ro.

  Rafila a dat asigurări că testele serologice serioase care determină anticorpii s-au perfecționat foarte mult.

  Tematic

  Rafila anunță… două tipuri de ”paşapoarte” pentru vaccinați
  Rafila: ”Școlile nu trebuiau să se închidă, de fapt”
  Rafila dă cărțile pe față: cât vom mai purta mască
  Tagurile:
  Alexandru Rafila, Vaccinare

  Știrile Zilei