03:54 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  12241

  Asistenta medicală, vicepreședinte al Organizației Sindicale SANITAS, spune că mâine, 15 februarie 2021, va participa la un nou protest care se va desfășura în fața Ministerului Finanțelor, ca să-și apere drepturile.

  BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik. Protestele eroilor din linia întâi sunt departe de a se fi încheiat, cu toate că mulți ar dori ca acestea să devină amintire.

  Mâine, 15 februarie 2021, sindicaliștii SANITAS vor picheta Ministerul Finanțelor și Parlamentul României.

  Asistenta medicală Aurelia Constantin, vicepreședinte al Organizației Sindicale SANITAS dintr-un important spital bucureștean, spune că deja știe toată lumea ce solicită federația din care face parte.

  ”Cu toate acestea, guvernanții parcă se străduiesc să nu ne audă, să nu ne vadă, să nu-i intereseze de prezența noastră in stradă! Mâine vom merge la Ministerul de Finanțe și în fața Parlamentului!”, a scris Aurelia Constantin.

  Aceasta a prezentat explicațiile Federației SANITAS pentru care eroii din linia întâi, atât de invocați de politicieni în lupta cu noul coronavirus se văd nevoiți să iasă în ger pentru a-și cere drepturile.

  Motivul pentru care sindicaliștii vor picheta mâine, 15 februarie 2021, Ministerul Finanțelor este acela de a atrage atenția celor care împart resursele acestei țări asupra faptului că un buget mai mic la Sănătate într-un an cu pandemie nu înseamnă numai un act extrem de nedrept la adresa lucrătorilor din sistem, dar înseamnă și ”un act profund imoral la adresa cetățenilor României care au nevoie de siguranța unui sistem sanitar public care să îi poată salva de virusul ucigaș și să le poată trata afecțiunile acute, cele cronice sau să le poată asigura tratamentul de urgență”.

  Sindicaliștii spun că vor picheta, de asemenea, și Parlamentul României. Ei speră, că, prin această acțiune, îi vor încuraja pe parlamentari să își pregătească amendamentele la legea bugetului astfel încât să nu le fie rușine să se întâlnească cu cetățenii care i-au votat după ce vor adopta bugetul și, de asemenea, să îi poată privi în ochi pe angajații din Sănătate atunci când le vor deveni pacienți.

  Aurelia Constantin, la unison cu restul reprezentanților SANITAS, amintesc guvernanților și parlamentarilor că, înainte de a decide, să nu uite că angajații din sănătate și asistență socială sunt pe front de mai bine de un an de zile, unii dintre ei complet epuizați, alții căzuți la datorie.

  Oamenii aceștia nu au predat armele pentru că nu îi lasă conștiința.

  ”Pe dumneavoastră vă lasă conștiința să mai contabilizați vieți pierdute?”, îi întreabă sindicaliștii SANITAS pe guvernanții României.

  Tematic

  SANITAS: nemulțumiri riscă să se transforme în proteste spontane
  Sindicaliștii de la Sanitas protestează astăzi în fața Guvernului - video
  SANITAS acuză Guvernul că refuză să respecte legea
  Tagurile:
  sănătate

  Știrile Zilei