08:04 18 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)
  335121

  Oamenii de știință de la agenția rusă de sănătate au dezvoltat primul sistem de testare din lume capabil să detecteze varianta britanică a coronavirusului. După studii clinice care au arătat acuratețea ridicată a acestui test, Rusia l-a înregistrat.

  BUCUREŞTI, 15 feb – Sputnik. Primul test din lume pentru detectarea mutației N501Y a coronavirusului, denumită varianta britanică, a fost dezvoltat și înregistrat în Rusia, a anunțat luni, 15 februarie, agenția rusă de sănătate pe site-ul său oficial. Testul folosește un kit de reactivi numit „Amplisens SARS-CoV-2-UK-IT” special conceput în acest scop.

  „Noul sistem de testare detectează rapid prezența tulpinii mutante, ceea ce se realizează prin selecția specială a oligonucleotidelor pentru amplificarea eficientă a mutației britanice”, se arată în comunicat, citat Sputnik France

  Acest kit de reactivi a trecut cu succes studiile clinice, care și-au dovedit acurateţea ridicată pe probe a căror mutație a fost confirmată, mai spune agenția. Prin dezvoltarea de alți reactivi, această nouă tehnologie poate fi utilizată pentru a detecta orice altă mutație a noului coronavirus, asigură agenţia.

  Varianta britanică

  Tulpina britanică a coronavirusului a fost detectată pentru prima dată pe 14 decembrie. Mai contagioasă decât virusul original, este prezentă acum în 83 de țări, potrivit unui raport al OMS din 9 februarie. Vaccinurile Moderna și Pfizer s-au dovedit a fi mai puțin eficiente împotriva acestei variante, după studii de laborator.

  Într-o declarație din 11 februarie, ministrul francez al Sănătății Olivier Véran a declarat că varianta britanică a reprezentat un sfert din numărul infecţiilor din Franța. De asemenea, alte variante provenite din Africa de Sud și Brazilia sunt prezente în Franţa, într-o măsură mai mică.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)

  Tematic

  Noua tulpină de Covid 19 cucerește Europa
  OMS: Noua tulpină a Covid-19 din UK, „mai transmisibilă la tineri și copii”
  Oamenii de știință explică de ce noua tulpină de coronavirus este atât de infecțioasă
  Precizări despre NOUA tulpină de COVID, în România
  Noua tulpină de Covid 19, prezentă și în România
  Tagurile:
  COVID-19, Rusia

  Știrile Zilei