16:50 02 Martie 2021
În direct
 • EUR21.04
 • USD17.47
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.62
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  28141

  Bolile cardiovasculare de natură aterosclerotică, precum și inflamația sau disfuncția articulației temporomandibulare, pot provoca tinitus, a declarat neurologului Alexander Evdokimov

  BUCUREȘTI, 16 ian - Sputnik. Zgomotele în urechi - tinitus... pot indica prezența unor boli grave, cum ar fi bolile de inimă, diabetul zaharat și altele, a declarat neurologului Alexander Evdokimov pentru Channel Five despre acest lucru .

  Deci, bolile cardiovasculare de natură aterosclerotică, precum și inflamația sau disfuncția articulației temporomandibulare, pot provoca tinitus. "Dacă se formează plăci într-un vas, există o oarecare turbulență și vârtej de sânge și îl putem percepe după ureche sau auzim un sunet pulsatoriu. Acest lucru se datorează modificărilor presiunii locale în vasul modificat - acesta începe să pulseze mai mult". a explicat Evdokimov.

  Potrivit acestuia, sunetele în urechi pot provoca și diabet, deoarece această boală afectează celulele auditive și firele de păr care formează impulsul nervos.

  O altă cauză a tinitusului poate fi o problemă a coloanei cervicale. După cum a explicat medicul, din cauza osteocondrozei, pot apărea și angiospasm sau tortuozitate vasculară, ceea ce duce la creșterea turbulenței sângelui.

  "O cauză foarte frecventă este, desigur, patologia ORL. Pot fi boli inflamatorii, pot fi leziuni ale nervului auditiv, pot fi leziuni ale centrelor auzului din cortexul cerebral prin diferite neoplasme", a spus specialistul.

  În același timp, problemele cu tensiunea arterială pot provoca tinitus. Potrivit neurologului, acest simptom poate fi însoțit de o creștere sau scădere a presiunii și poate fi cauzat și de administrarea de medicamente.

  Tinnitus - sunet sau zgomot fără stimul acustic extern. Această senzație poate fi caracterizată de pacienți ca zumzet, șuierat, fluierat, sunete, zgomot de apă care cade, ciripit de lăcuste.

  Tematic

  Cercetătorii prezic un număr masiv de decese cauzate de această boală după pandemie
  Românii din Italia: tot ce trebuie să ştiţi despre indemnizaţia de boală – durată, valoare
  Savanții au aflat ce boală poate dezvolta coronavirusul
  Tagurile:
  Ureche

  Știrile Zilei