04:17 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  10420

  În ce măsură COVID-19 atacă sistemul nervos și care sunt consecințele acestui virus asupra stării psiho-emoționale a omului. Răspuns la aceste întrebări am aflat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" de la medicul generalist Iurie Cușnir.

  Medic, despre impactul COVID-ului asupra sistemului nervos

  Unii pacienți care au suferit de COVID-19, în special cei care au manifestat o formă mai gravă a bolii, au recunoscut că după ce s-au tratat au început să aibă atacuri de panică. Medicul generalist Iurie Cușnir susține că există o explicație a acestor manifestări.

  "Nu doar COVID-ul, dar orice boală atacă corpul nostru și nu în ultimul rând, sistemul nervos în general. În cazul coronavirusului apare frica – reacție de autoapărare a organismului, iar dacă nu poate fi gestionată - se transformă în fobie. Și dacă îi permitem să se dezvolte, această emoție trece în atacuri de panică", a subliniat specialistul.

  Deși oamenii de știință au estimat că impactul COVID-ului asupra stării psiho-emoționale va fi doar de un singur procent, realitatea a demonstrat că cifra a depășit mai bine de cinci la sută.

  "Se întâmplă lucruri ciudate la care medicina nu are răspuns. Sunt factori interni ce apasă asupra pacientului, dar și factori sociali și financiari, atunci când persoana trebuie să se autoizoleze sau își pierde locul de muncă. Acesta este un stres major pentru fiecare om", a explicat Iurie Cușnir.

  Ce recomandări oferă medicul pentru a evita stările depresive și atacurile de panică pentru a proteja sistemul nervos, aflați din interviul audio atașat.

  Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

  Tagurile:
  Medic

  Știrile Zilei