12:23 06 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  30471

  Pentru a nu avea probleme de sănătate mai mult sau mai puțin grave, un medic rus ne sfătuieşte să eliminăm din alimentaţie produsele „albe”. Ce probleme de sănătate pot provoca ele.

  BUCUREŞTI, 19 feb – Sputnik, Doina Crainic. Medicul rus Alexander Miasnikov, într-o intervenţie la postul de televiziune Rossiya 1, a îndemnat oamenii să limiteze consumul de produse albe.

  Potrivit acestuia, toate aceste alimente „conțin un indice glicemic uriaş”. El a subliniat că este vorba de alimente precum pâine albă, orez alb, zahăr alb, paste albe și cartofi albi.

  Problemele de sănătate pe care le pot cauza

  Miasnikov a mai spus că persoanele care consumă produse rafinate albe riscă să sufere de „un cvartet mortal”: creșterea circumferinței taliei, creșterea tensiunii arteriale, a glicemiei și a nivelului colesterolului.

  Medicul a făcut un mic experiment pentru a arăta influența acestor alimente asupra sănătății. A luat un pahar de orez alb și unul de orez brun, peste care a turnat apă și iod. Apa a devenit violetă în paharul cu orezul alb.

  „Produsele rafinate sunt digerate rapid, iar glucidele pe care le conțin sunt sintetizate rapid în zaharuri și intră în sânge”, a explicat specialistul, citat de Sputnik France

  Tematic

  România, dependentă alimentar de 3 state UE
  Alimentele care cresc riscul de accident vascular cerebral
  Cele mai dăunătoare alimente pentru inimă - detalii
  Pandemia ar putea să declanşeze o criză mondială a alimentelor mai ales în țările sărace
  Tagurile:
  zahăr

  Știrile Zilei