02:30 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  134756

  Declarație stupefiantă a managerului spitalului ”Marius Nasta” în urma incidentului - recunoaște un aspect uluitor, care ar trebui să-i aducă demitere

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Acum puțin timp, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a susținut o scurtă conferință de presă, în urma incidentului de aseară.

  Principalul aspect pozitiv este că nu au fost victime, iar pacienții din unitatea mobilă, afectată de defecțiunea care s-a soldat cu degajare de fum, nu au avut de suferit.

  Dar, aspectul cel mai controversat este absența personalului calificat în intervenția în caz de incendii – a unui pompier al spitalului,

  Ei bine, Beatrice Mahler, a declarat că există… un pompier angajat la „Marius Nasta”! Dar, atenție, omul este ”de mai bine de șase luni este în concedii”, a declarat șocant Beatrice Mahler.

  Întrebată de jurnaliști despre această situație halucinantă, Beatrice Mahler a spus că ”este în concedii de odihnă”.

  ”Este foarte greu să lucrezi într-o instituție publică în care personalul nu vrea să lucreze și în care tu, manager, și echipa de management vrea s-o facă și are de făcut treabă cu persoane care nu vor și care nu se implică în activitatea unui spital”, a declarat managerul spitalului.

  Mai mult, Mahler își declară…neputința: ”Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat” și aruncă vina pe… legislație!

  „Cu siguranță e nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens pentru că, dacă vrei să faci treabă și dacă vrei să te implici, trebuie să fii prezent”, a spus Beatrice Mahler.

  Nu este clar cine va fi considerat vinovat pentru deplasarea, fără motiv, al 8 autospeciale ISU și a echipelor de intervenție. Și, evident, cine va plăti costurile deplasării.
  ***
  Aseară, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a avut loc un incident în urma căruia nu au fost victime, dar s-a produs o stare de panică din cauza unor raportări eronate despre un incendiu… care NU a avut loc.
  Fără să fie nevoie, au fost deplasate 8 autospeciale ISU și mai multe echipe de intervenție. Acestea au ajuns foarte repede, dar nu a fost necesară practic nicio intervenție.

  Știrile Zilei