00:12 27 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (125)
  6740

  Autoritățile siriene au înregistrat vaccinul rusesc Sputnik V și a autorizat utilizarea acestuia în profilaxia COVID-19.

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Siria a înregistrat vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V și a aprobat utilizarea acestuia în imunizarea populației, a declarat agenției RIA Novosti ambasadorul sirian la Moscova, Riad Haddad.

  “Damasc a luat toate măsurile necesare pentru înregistrarea vaccinului rusesc (Sputnik V) în Siria și a aprobat utilizarea acestuia”, a anunțat Haddad.
  Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
  РФПИ и Центр имени Гамалеи

  Site-ul amintește că eficacitatea de 91,6% a Sputnik V a fost confirmată de datele publicate în revista științifică The Lancet și că este unul dintre cele trei vaccinuri din lume cu o eficacitate de peste 90%.
  Un alt avantaj major al vaccinului rusesc este posibilitatea depozitării acestuia, în forma sa liofilizată, la o temperatură de 2 până la 8° C, sau într-un frigider simplu, ceea ce facilitează distribuția acestuia în întreaga lume, inclusiv în zone greu accesibile.

  Site-ul menționează, de asemenea, prețul foarte accesibil al vaccinului rusesc, costul unei doze pentru piețele internaționale fiind mai mic de 10 USD.

  Corriere di Bologna a menționat anterior că dozele de vaccin vor fi stocate în următoarele săptămâni în San Marino, în așteptarea autorizațiilor necesare. Acestea trebuie emise de EMA sau de Administrația pentru Alimente și Medicamente. Vaccinul poate fi distribuit dacă este aprobat de una dintre cele două organizații.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (125)

  Tematic

  Ungaria intensifică vaccinarea cu dozele Sputnik V
  Rusia oferă Africii 300 milioane de doze de vaccin Sputnik V
  Țară europeană devine a 30-a din lume care a înregistrat vaccinul rusesc Sputnik V
  Moscova negociază cu companii din Austria producția Sputnik V
  Vaccinul rusesc Sputnik V, șansa palestinienilor
  Tagurile:
  Sputnik V, vaccin, Siria

  Știrile Zilei