14:03 06 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  9810

  Bărbații care intenționează să rămână într-o stare bună de sănătate cât mai mult timp ar trebui să includă, în mod obligatoriu, câteva alimente în dieta lor.

  BUCUREȘTI, 22 feb - Sputnik. Specialiștii recomandă bărbaților, care doresc să-și îmbunătățească sănătatea și calitatea vieții, să includă în dieta lor carne roșie, pește de mare, midii, carne de pasăre. În plus, reprezentanții sexului mai puternic nu ar trebui să renunțe la așa un fruct precum rodia.

  După cum raportează "Izvestia", anume aceste produse conțin cea mai mare cantitate de acizi grași și proteine, care susțin sinteza principalului hormon sexual masculin – testosteronul.

  Medicul dietolog Margarita Makuha explică: dieta bărbaților diferă de dieta femeilor din cauza particularităților metabolice și fonului hormonal. Iar sinteza testosteronului este direct legată de calitatea alimentelor consumate. De aceea, specialista îi sfătuiește pe bărbați să includă în dieta lor acizi grași polinesaturați sănătoși, care se găsesc în uleiurile vegetale, în peștele gras de mare, în iarba de grâu, în fructele cu coajă lignificată și în avocado.

  În plus, din meniul bărbaților nu trebuie să lipsească așa microelemente importante precum zincul și seleniul. Aceste cămări de sănătate sunt abundente în usturoi, cereale, banane, varză, fructe de mare și ghimbir.

  Margarita Makuha a evidențiat și acele produse care nu sunt deloc benefice pentru sănătatea bărbaților. Acestea sunt, în primul rând, fast food-ul și băuturile alcoolice, care, de altfel, sunt primii dușmani ai sintezei hormonilor importanți pentru sexul masculin.

  Tematic

  Savanții au propus o nouă dietă pentru amatorii de carne
  Modalitate ușoară și rapidă de a pierde în greutate fără dietă
  Cea mai eficientă dietă, recomandată după sărbătorile de iarnă
  Tagurile:
  Bărbați, Dietă

  Știrile Zilei