14:55 18 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)
  14514

  Reprezentantul României la OMS a vorbit atât despre creșterea numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, precum și despre cel de-al treilea val al pandemiei. Semnal de alarmă.

  BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Medicul Alexandru Rafila atrage atenția, legat de creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, asupra faptului că întotdeauna trebuie urmărită tendința pe termen lung.

  Un interval de două săptămâni reprezintă, în opinia reprezentantului României la OMS, o perioadă rezonabilă ca să se poată discuta despre o creștere susținută a numărului de îmbolnăviri.

  ”Sunt suficiente elemente încât să credem că în perioada următoare va crește numărul de cazuri, dar, de aici și până la a discuta, în acest moment, despre valul al treilea, este distanță destul de lungă”, a subliniat Rafila, potrivit antena3.ro

  Acesta a subliniat că importantă este amplitudinea creșterii, deoarece sistemul de sănătate publică a fost pus la încercare atunci când în România erau în jur de 10.000 de pacienți, iar secțiile de Anestezie Terapie Intensivă se blocaseră.

  Capacitatea efectivă de tratament a pacienților era de 1300 de locuri, iar numărul de decese a fost mai mare de 200 în mai multe zile.

  Rafila și-a exprimat speranța că nu vom ajunge într-un mediu asemănător.

  ”Este scenariul cel mai prost care ar putea să se întâmple și lucrul ăsta depinde foarte mult de viteza și profesionalismul cu care se mișcă autoritățile, pe de-o parte și modul în care reușesc să transmită cetățenilor necesitatea continuării măsurilor de protecție individuale și colective”, a declarat reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)

  Tematic

  Rafila dă cărțile pe față: cât vom mai purta mască
  Vaccinare anti-covid: Rafila, vești neplăcute pentru români
  Rafila anunță… două tipuri de ”paşapoarte” pentru vaccinați
  Tagurile:
  Alexandru Rafila

  Știrile Zilei