12:52 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  27160

  Sistemul imunitar este mecanismul de apărare al organismului împotriva infecțiilor, bacteriilor și altor elemente care vă pot afecta starea de sănătate. Tocmai de aceea, este important să aveți o imunitate bună dacă vă doriți să vă mențineți mereu în formă.

  Medic: Sfaturi prețioase pentru un sistem imunitar puternic

  În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul internist Lilia Purteanu a declarat că stresul este unul dintre factorii care influențează negativ starea de sănătate, iar felul în care este recepționat are un impact major asupra sistemului imunitar. De asemenea, pentru a fortifica imunitatea este necesar să respectați un regim de somn echilibrat de circa 7-8 ore.

  Medicul mai spune că pentru a întări imunitatea, este necesar să aveţi o alimentaţie sănătoasă și să nu treceţi peste mese.

  "Consumați cât mai multe fructe și legume proaspete. Nu uitați de proteinele animale și cele vegetale. Consumul de pește de două ori pe săptămână este esențial pentru a menține o stare de sănătate bună", a precizat Lilia Purteanu.

  Pe lângă faptul că organismal are nevoie de odihnă și alimentație sănătoasă, este important să faceți și cât mai multă mișcare. Specialistul recomandă 30 de minute pe zi să fie acordate plimbărilor în aer liber sau să faceți exerciții fizice ușoare.

  Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

  Tematic

  Medic moldovean, aflat la Londra: Ce spune despre tulpina britanică de COVID
  Bucureștiul e aproape de scenariul ROȘU - un medic avertizează
  Consumul de produse „albe”, pericol pentru sănătate – medic rus
  Tagurile:
  Medic, Imunitate

  Știrile Zilei