20:20 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1796)
  24607

  Șeful Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, spune că persoanele care s-au vaccinat cu două doze de ser anti COVID pot descărca adeverința de vaccinare.

  BUCUREȘTI, 9 mart – Sputnik. Adeverința de vaccinare, în format electronic, poate fi deja descărcată de românii care s-au vaccinat cu două doze de ser anti-COVID. Acest lucru se poate face direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

  Anunțul a fost făcut de șeful Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță.

  ”Practic, persoana vaccinată îşi introduce câteva date de siguranţă şi poate să descarce această adeverinţă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

  În România sunt active, în prezent, potrivit lui Valeriu Gheorghiță, 678 de centre de vaccinare cu 990 de fluxuri, urmând ca numărul total al centrelor de vaccinare să ajungă la 1.137.

  Vorbim despre centre de vaccinare pentru cele 3 tipuri – Pfizer, Moderna și Oxford AstraZeneca, ce vor fi activate în perioada următoare.

  Valeriu Gheorghiță a subliniat că, din 15 martie vor fi operaţionalizate alte 74 de cabinete de vaccinare. Din toate aceste centre active la acest moment, 52 de centre sunt din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne - 30 de centre reţeaua Ministerului Afacerilor Interne şi 22 de centre din reţeaua Ministerului Apărării Naționale care sunt active, a mai precizat șeful Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1796)

  Tematic

  Politolog, despre cuvintele președintelui EMA privind vaccinul "Sputnik V"
  Ministru australian internat după vaccinarea cu AstraZeneca
  Opt municipii încep vaccinarea din etapa a treia
  Presa franceză: Europa a pierdut în cursa vaccinurilor
  Tagurile:
  Vaccinare

  Știrile Zilei