08:29 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (198)
  269122

  Fondul rus de Investiții Directe a semnat un acord care prevede fabricarea vaccinului rusesc împotriva noului coronavirus Sputnik V pe teritoriul italian, o premieră în Europa.

  BUCUREŞTI, 9 mart – Sputnik. Fondul rus de Investiții Directe (RFPI) și grupul Adienne Pharma & Biotech au semnat un acord pentru fabricarea vaccinului anti-Covid Sputnik V în Italia, a declarat Camera de Comerț italo-rusă într-un comunicat, citat de Sputnik France

  „Pentru prima dată în Europa, a fost semnat un acord între Fondul rusesc de stat pentru Investiții Directe (RFPI) și Adienne Pharma & Biotech pentru producerea vaccinului Sputnik V în Italia”, se menționează în document.

  Lansare planificată pentru luna iulie

  Potrivit Camerei, producția vaccinului rusesc pe teritoriul italian ar urma să înceapă în iulie.

  „În urma acestei decizii vor fi create noi locuri de muncă și se va controla procesul de producție al preparatului în ansamblu. În total, 10 milioane de doze vor trebui produse până la sfârșitul anului”, se precizează în comunicat.

  Înregistrat în Rusia la 11 august 2020, Sputnik V a devenit primul vaccin din lume dezvoltat împotriva Covid-19. Folosește două adenovirusuri umane ca vectori.

  Anterior, Belarus și-a anunțat intenția de a începe producția industrială a vaccinului rusesc Sputnik V pe 30 sau 31 martie.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (198)

  Tematic

  Rusia și OMS au discutat despre utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V
  O altă țară europeană a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V
  Politolog, despre cuvintele președintelui EMA privind vaccinul "Sputnik V"
  Tagurile:
  Italia, Sputnik V

  Știrile Zilei