20:13 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  21511

  După ce au ţinut sub observaţie 36 de vegani și 36 de non-vegani într-un studiu, cercetătorii germani au reușit să stabilească o asociere între consumul acestor alimente și sănătatea oaselor.

  BUCUREŞTI, 10 mart – Sputnik. O alimentaţie în care lipseşte carnea și produsele lactate ar putea duce la slăbirea oaselor, au descoperit cercetătorii de la Institutul Federal German pentru Evaluarea Riscurilor (BfR).

  Spital
  © Sputnik / Сергей Пятаков

  După ce au supus observaţiei 36 de vegani și 36 de non-vegani într-un studiu, autorii studiului au ajuns la concluzia că cei care preferă alimentaţia vegană tind să aibă o sănătate osoasă mai slabă. Din hrana vegană lipseau în mod special nutrienți-cheie din produsele de origine animală, inclusiv vitaminele A și B6 și aminoacidul lizină.

  „Cercetările sugerează că o alimentaţie vegană sau vegetariană poate proteja împotriva multor boli cronice, inclusiv împotriva diabetului, bolilor cardiovasculare și cancerului. Totuși, rezultatele arată că o dietă vegană este asociată cu o densitate minerală osoasă mai mică, ceea ce duce la un risc mai mare de fracturi, comparativ cu cei care consumă carne”, a spus președintele BfR, Andreas Hensel, citat de Sputnik France

  Analiza probelor de sânge și urină luate de la participanții la studiu a stabilit că o combinație între vitaminele A și B6, lizina, leucina, acizii grași omega-3, precum și selenoproteina P, iod, calciu, magneziu și proteina α-Klotho este asociată cu o sănătate puternică a oaselor.

  Tagurile:
  Alimente

  Știrile Zilei