10:23 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (198)
  56290

  Thomas Mertens, șeful Comisiei Permanente de Vaccinare din Germania, a avut numai cuvinte de laudă pentru vaccinul rusesc Sputnik V, într-un interviu pentru presa germană

  BRUXELLES, 10 mar – Sputnik. ”Este un vaccin bun care probabil va fi autorizat în UE la un moment dat. Cercetătorii ruşi au foarte multă experienţă în ceea ce priveşte vaccinurile. Sputnik V este bine gândit”, a declarat Thomas Mertens pentru publicația  Rheinische Post din Germania.

  Sputnik V
  © Sputnik / Владимир Трефилов

  Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) încă analizează vaccinul Sputnik V după ce a aprobat deja vaccinuri de la trei producători: Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca, dar vaccinul rusesc este deja apreciat de mulți specialiști și a primit confirmarea de la prestigioasa revista de știință Lancet.

  Italia a anunţat ieri că vaccinul Sputnik V va fi produs în regiunea Lombardia începând cu vara aceasta, în cadrul primului acord dintre un partener european şi Fondul de investiţii directe din Rusia (RDIF), care gestionează marketingul internaţional al Sputnik V.

  Înregistrat în Rusia la 11 august 2020, Sputnik V a devenit primul vaccin din lume dezvoltat împotriva Covid-19. El folosește două adenovirusuri umane ca vectori.

  Anterior, Belarus și-a anunțat intenția de a începe producția industrială a vaccinului rusesc Sputnik V pe 30 sau 31 martie.

   

   

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (198)

  Tematic

  Maduro s-a vaccinat cu Sputnik V și „a vorbit” în rusă
  Rusia și OMS au discutat despre utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V
  O altă țară europeană a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V
  Politolog, despre cuvintele președintelui EMA privind vaccinul "Sputnik V"
  Vaccinul rusesc Sputnik V va fi fabricat în Italia
  Tagurile:
  vaccin, Sputnik V

  Știrile Zilei