21:29 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  25130

  După raportarea unor „efecte adverse grave” după administrarea dozelor de vaccin dintr-un lot AstraZeneca, Agenţia Italiană a Medicamentelor AIFA a decis suspendarea acestui lot „ca măsură de precauție”.

  BUCUREŞTI, 11 mart – Sputnik. Agenţia Italiană a Medicamentelor AIFA a comunicat suspendarea utilizării vaccinurilor AstraZeneca din lotul ABV2856, potrivit unei informări publicate pe site-ul oficial.

  În comunicatul de presă, AIFA subliniază că efectuează „toate verificările necesare, strângând documentația clinică necesară în strânsă colaborare cu NAS și autoritățile competente”, menționând că este pregătită să ia măsuri suplimentare împreună cu EMA (Agenţia Europeană a Medicamentelor) dacă circumstanțele o impun.

  Шприц и ампула на фоне логотипа AstraZeneca.
  © Sputnik / Владимир Трефилов

  Agenţia mai notează că „în acest moment nu a fost stabilită încă o legătură cauzală între administrarea vaccinului și aceste evenimente”.

  În ultimele zile, au fost raportate probleme în legătură cu un lot de vaccinuri AstraZeneca în mai multe țări europene. Astfel, autoritățile austriece au decis să suspende utilizarea lotului de vaccinuri AstraZeneca, măsură de precauție după moartea unei femei vaccinate și după dezvoltarea Covid la o altă persoane după ce a primit vaccinul, potrivit Sputnik Italia

  De asemenea, după Austria, utilizarea lotului de vaccinuri AstraZeneca a fost suspendată ca măsură de precauție în Estonia, Lituania, Luxemburg și Letonia.

  Mai mult, astăzi, autoritățile daneze au anunțat suspendarea utilizării vaccinului AstraZeneca în urma rapoartelor despre posibile cheaguri de sânge după vaccinare.

  Tematic

  Ungaria suspendă temporar vaccinarea cu AstraZeneca
  Ministru australian internat după vaccinarea cu AstraZeneca
  Israelul nu recunoaște vaccinul AstraZeneca
  Probleme tot mai grave după vaccinarea cu AstraZeneca
  Tagurile:
  Italia, AstraZeneca

  Știrile Zilei